Mediant Twente

Merle en ik begrepen niet waarom we de afgelopen jaren zoveel intervisiebegeleiders hebben versleten. Natuurlijk zijn de begeleiders/psychologen/verpleegkundigen zeer mondig en kritisch. Ze weten natuurlijk vanuit hun vakgebied veel en daarnaast willen ze hands-on aan de slag. 

Toch is reflectie op eigen handelen en gedrag de stap verder die we wilden zetten met alle teams van de Helmer-Es in Enschede en de locatie in Hengelo. Maar we zaten vast en we wisten niet hoe de groepen met 80-100 deelnemers daarin nog mee te krijgen.

We kregen toen de tip om eens in gesprek te gaan met de probleemoplossers van HetWerkt en zijn dus koffie gaan drinken met Armanda. Ik had 15 minuten gepland voor een korte kennismaking en we waren er na 25 minuten al helemaal uit. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

Onze hele kijk op het vraagstuk was teruggebracht naar het 5 letterige woord Geluk.

medium-shot-community-talking.jpg

Resultaat

We zijn met 80-100 collega’s begonnen met het inter(geluk)visie programma. Een samensmelting van de werkvorm intervisie en het vinden van individueel geluk. Het was echt baanbrekend, de reacties verrasten ons als teamleiders keer op keer. De meest verstokte scepticus vond zijn weg erin. 

Roept intervisie over gedrag weerstand op, jazeker, daar kies je dan ook met elkaar voor. Kon iedereen dat aan, nee voor zo’n 3% was het niet weggelegd.

De andere 97% zijn super enthousiast en wij hebben nu zelf intervisie begeleiders die deze werkvorm verder voeren in onze lerende organisatie binnen Mediant.

Waarom HetWerkt weer?

Dit is een grappige vraag aangezien we gelijk aansluitend voor 3 groepen (25 pers.) een vervolgbudget hebben vrijgemaakt. Het vervolg is nu meer gericht op het aanspreken op houding en gedrag en samenwerking dit weer geïntegreerd in de Intervisievorm. Het programma is nog volop bezig en wederom veel enthousiasme. 

  • Ze zien de wereld anders
  • Leggen andere verbindingen die werken
  • Sensitief en aanpassend naar ontwikkeling in de groepen
  • Nemen en geven ruimte
  • Dagen uit tot verdieping met humor
  • Geen onderwerp blijft onbesproken, ze helpen echt dat voel je.

JaHetWerkt Logo
>