Wil je meer weten over deze coaching?

Neem contact op

Is een van de volgende situaties van toepassing op jou? Dan is een outplacementtraject wellicht een interessante optie:

  • Je hebt geen idee hoe je volgende carrièrestap eruit moet zien;
  • Je bent je oude vakgebied zat en je wil graag een carrièreswitch maken;
  • Er is weinig werk in jouw regio en/of branche;
  • Je bent 50 plus en verwacht dat het moeilijk wordt om een nieuwe baan te vinden;
  • Je hebt nog nooit of al heel lang niet meer gesolliciteerd en je wil graag leren hoe je die nieuwe baan gaat vinden in de sterk veranderde arbeidsmarkt;
  • Je zelfvertrouwen en motivatie hebben een deuk opgelopen door het ontslag.

TIP Het is niet altijd of/of. Je kan ook een deel van het meegekregen geldbedrag investeren in outplacement en de rest van het geld bewaren voor andere zaken. Of neem een outplacementtraject gelijk mee in de onderhandeling over je ontslagvergoeding.

Outplacement 5 fases

Bij Outplacement onderscheiden wij 5 fases, afhankelijk van jouw situatie besteed je hier meer of minder aandacht aan.

Fase 1: De oriëntatiefase

Hier wordt besproken wat de redenen zijn voor outplacement en welke afspraken er met je werkgever zijn gemaakt. Samen maken we de inhoud van de begeleiding want jou situatie is altijd anders als die van anderen. Afhankelijk van je specifieke wensen wordt een persoonlijk outplacementtraject uitgezet. Wij geloven dat precies Maatwerk leidt tot een succesvolle samenwerking en het hoogst haalbare resultaat.

Fase 2: De persoonsgerichte fase

Deze concentreert zich op het verkrijgen van een beter besef van je eigen kwaliteiten, interesses, drijfveren, ambities en persoonskenmerken. Gekeken wordt of deze overdraagbaar zijn op andere functiegebieden, waardoor nieuwe toekomstmogelijkheden kunnen worden ontdekt. De beroepskeuzetest of opleidingsadvies komen hier aan bod.
Opties als freelance activiteiten, interim management of het opstarten van een eigen bedrijf worden, als van toepassing, ook nader onder de loep genomen.

Fase 3: (Zelf)ontwikkeling en Coaching

In deze fase komt aan de orde of er specifieke kennis- en vaardigheidsgebieden verbeterd dienen te worden. Of dat bijscholing benodigd is voor het vinden van ander passend werk. Er wordt besproken of coaching en zelfontwikkeling als een apart blok in het outplacementtraject worden opgenomen. Er bestaat de mogelijkheid van het online aanbod van trainingen in de HetWerkt Academy gebruik te maken.

Fase 4: Marktbenadering

Hier ga je je zeer actief oriënteren op de arbeidsmarkt. Specifieke aandacht wordt besteed aan het schrijven van sollicitatiebrieven of presentative video’s, het opstellen van een marktconforme CV en het voeren van netwerk- en sollicitatie gesprekken en de kunst van het netwerken. Er komt een Social Media strategie en een duidelijk aansprekend profiel inclusief foto. Daarnaast zal HetWerkt zich actief inzetten om 'stille' vacatures boven water te halen.

Fase 5: Voorbereiding nieuwe baan

Bij aanbod door een potentiële werkgever word je door ons geadviseerd over de wijze van onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden en de arbeidsovereenkomst. We ondersteunen je graag om naast je droombaan ook de randvoorwaarden goed in orde te hebben. In de proeftijd is begeleiding mogelijk om je overgang zo vlekkeloos mogelijk te laten lopen.

Specificaties

Trajectduur

  • Tussen de 6-9 maanden
  • Modulair inkoopbaar

Locatie
Regio Twente zoals Oldenzaal, Enschede, Hengelo en Almelo. Maar ook in Deventer en Zwolle

Gerelateerde coachings

©2018 HetWerkt | Sitemap | Algemene voorwaarden | Privacy | Persberichten