Nederlands

Cursus teamcoaching: zo leer je jouw team optimaal sturen


Manager of teamleider zijn, is geen eenvoudige baan. Je dient te beschikken over specifieke vaardigheden die lang niet iedereen bezit. Daarnaast komen er nog een hoop verantwoordelijkheden bij kijken. Een goede leider is niet alleen zelf een op en top professional, maar weet ook hoe hij/zij het beste uit het team moet halen. Met name dit laatste is lastig, zelfs voor “geboren managers”.

Hoe zorg je er nu voor dat je het beste uit jouw team haalt?

Veel leidinggevenden denken dat een cursus team coaching zich direct richt op het team, maar niets is minder waar.

Vanzelfsprekend komt het team uitgebreid aan bod, maar voor het zover is word jij eerst als leider/manager onder de loep genomen: wie zijn eigen kwaliteiten en verbeterpunten kent, wordt direct al een betere manager.

Cursus teamcoaching

Leiderschap op alle gebieden

De cursus teamcoaching richt zich op leiderschap op alle gebieden. Dit zijn er veel meer dan mensen zich vaak realiseren. Jij weet als manager of teamleider zeer waarschijnlijk wél al grotendeels wat dit allemaal in kan houden.

Een succesvolle manager of leider zet op meerdere gebieden topprestaties neer. In de cursus gaan we in op al deze gebieden. Hierbij behandelen wij er al een aantal die gegarandeerd aan bod gaan komen.

Een leider is ook een mens

Een leidinggevende positie is een bijzondere positie. Je bent de manager van een team, maar tegelijkertijd ook een collega. Je moet de balans zien te vinden tussen die twee:

je wilt een goede leider zijn, maar als het kan ook prettige relaties onderhouden met de leden van je team.

Tegelijkertijd weet je dat je altijd een bepaalde afstand moet houden, maar je moet ook weer niet ontoegankelijk zijn. Je moet uitstralen dat jij de baas bent, maar ook weer niet dermate autoritair overkomen dat mensen zich tegen je keren. Je bent niet de vriend, noch de vijand van je teamleden.

Cursus teamcoachingBij team coaching wordt ingegaan op jouw profilering en rol binnen jouw team en begint met een inventarisatie van jouw eigenschappen, sterke en zwakke punten.

Over welke vaardigheden moet je in jouw positie binnen jouw organisatie beschikken om een goede leider te zijn? Dit is een zeer leerzaam en nuttig traject, dat wel vereist dat jij je kwetsbaar durft op te stellen.

Sommige managers wijzen al snel met de beschuldigende vinger richting hun team. Voordat je als manager of teamleider echter kijkt naar eventuele tekortkomingen in het team, is het verstandig om eerst te bepalen welke rol jij hierin speelt.

Zijn bepaalde tekortkomingen wellicht een voortvloeisel van jouw eigen handelen (of gebrek hieraan)?

Zijn er bepaalde dingen die jij beter kunt doen of die je kunt ontwikkelen om ervoor te zorgen dat jouw team beter gaat presteren?

Teams hebben behoefte aan kaders en duidelijkheid: als leider is het jouw taak om jouw team hiervan te voorzien.

Zijn al deze kaders duidelijk?

Draag jij uit wat je uit moet dragen en komt dit helder over op de leden van je team?

Leer het team kennen en oefen invloed uit

Wanneer je een volledig beeld hebt van jouw eigen functioneren, weet wat je sterke punten zijn en op welke gebieden jouw leidinggeven nog verder verbeterd kan worden, is de volgende stap in de cursus teamcoaching om in kaart te brengen wat de kwaliteiten van jouw team zijn.

Niet alleen dat: er wordt ook gekeken naar de teamdynamiek, de sfeer en de communicatie.

Hoe meer jij als leider weet van je team, hoe beter jij jouw skills kunt gebruiken om de situatie positief te beïnvloeden.

Wat drijft jouw team?

Zijn de leden op de hoogte van de visie van de organisatie?

Kennen zij de missie en hoe corresponderen deze visie en missie met hun eigen doelen en waarden?

Een goede manager heeft een uitstekend gevoel voor wat er speelt in zijn of haar team.

Cursus teamcoachingDe cursus helpt je om dit gevoel te ontwikkelen en geeft je de juiste handvatten om processen in jouw team te herkennen en te duiden.

Een leidinggevende die zijn team zowel qua persoonlijkheden als qua capaciteiten goed kent, kan effectief leidinggeven en ervoor zorgen dat het maximale uit de mogelijkheden wordt gehaald.

Het resultaat hiervan is niet alleen een goed functionerend team, maar ook een team waarin individuele leden gelukkig zijn en de ruimte hebben (en pakken) om hun kwaliteiten te ontplooien.

Ben jij de sterke leider die het team nodig heeft?

Als teammanager of -leider kijkt men naar jou in moeilijke tijden, wanneer er onduidelijkheid heerst of wanneer er conflicten zijn.

§  Ben jij dan de sterke leider die jouw team nodig heeft? Met een cursus teamcoaching ontwikkel je dit aspect van jouw leiderschap.

§  Ben jij open in jouw communicatie?

§  Heeft jouw team het gevoel dat ze op je af kunnen stappen als dit nodig is?

§  Luister je naar mensen en durf jij je kwetsbaar op te stellen?

§  Signaleer je wat er speelt op de werkvloer?

§  Hoe ben jij in het geval van conflicten?

§  Steek jij jouw hoofd in het zand of treed je daadkrachtig op om conflicten op de juiste manier op te lossen?

§  Op de werkvloer is er altijd wel sprake van geroddel en geklaag: wat doe jij om dit om te buigen in positieve energie?

Het zijn een hoop vragen, maar op elke vraag is een antwoord.

Durf jezelf te ontwikkelen en je team profiteert mee

Teamontwikkeling is voor jou als leider/manager uitdagend en soms misschien wel confronterend. Het gaat jou en jouw team echter een hoop brengen. Je zult in staat zijn om jouw werkzaamheden met meer vertrouwen uit te voeren en jouw team optimaal te sturen.

Goed managen betekent niet dat je alles beter kunt dan jouw teamleden: het betekent dat jij degene bent die ervoor zorgt dat jouw teamleden optimaal presteren.

Cursus teamcoaching

Waar je ook tegenaan loopt: je kunt dit overwinnen. Ga de confrontatie aan, ontwikkel jezelf en ervaar hoe je dankzij je persoonlijk leiderschap prettiger werkt, effectiever leidinggeeft en nog beter presteert.

De cursus teamcoaching maakt van jou als het ware de beste coach van jouw team. Durf jij de uitdaging aan?

Ik geef coaching en teamontwikkeling in de regio Twente (steden als Oldenzaal, Enschede, Almelo, Deventer, Hengelo en Zwolle).

Armanda Arps is team en managementcoach en haar klanten zijn executives zoals teamleiders, managers, senior-adviseurs en directeuren, die succesvol zijn omdat zij willen groeien en zichzelf   verder ontwikkelen als team, professional en als mens.


©2018 HetWerkt | Sitemap | Algemene voorwaarden | Privacy | Persberichten